En given succé. Du gör tårtan färdig i förväg och behöver bara ta fram den ur frysen en stund innan den ska serveras. Täck den noga med plast om den ska stå mer än någon dag i frysen. Använd gärna fin, mörk choklad.
Mixa en smuldeg av smör, socker och mjöl. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen. Tillsätt 1 msk vatten om degen känns för torr. Lägg degen i plastpåse i kylen 1 timme.
Värm ugnen till 225°. Kavla ut degen och klä en pajform med löstagbar kant. Vik en smal remsa av aluminiumfolie över kanten, så degen inte glider ner och nagga bottnen. Grädda klart mitt i ugnen ca 20 minuter.
Smält chokladen över knappt sjudande vattenbad. Vispa grädden tjock. Rör ner gulorna en i sänder i den svalnade chokladen. Rör ut kaffepulvret i det heta vattnet. Tillsätt florsocker och kaffe och vänd försiktigt ner grädden. Blanda till en jämn smet och bred moussen över den kalla bottnen. Strö på chokladströssel och ställ tårtan i frysen. Servera den halvtinad.