Frukttartelett

Frukttartelett
Foto: TV4

Inget går upp mot en liten portionspaj med frukt efter middagen. I den här tarteletten finns även en len kräm som smakar citron.

26 januari 2009
Visa mer
10

Du behöver

Pajdeg:

  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk strösocker
  • Fyllning:
  • 250 g Philadelphiaost
  • 4 msk florsocker
  • 1 tsk citronskal
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • äppelgelé
  • Frukt:
  • jordgubbar
  • kiwi
  • vindruvor

Gör så här

  1. Dela smöret i bitar och blanda det med mjöl, vatten och socker till en deg. Kavla ut degen och ta ut 10 rundlar med ett mått med 7 cm diameter. Klä djupa formar med degrundlarna och låt dem stå i kylen 10 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°. Täck varje skal med bakplåtspapper och fyll dem med ris eller bönor. Grädda dem 10 minuter, ta bort papper och ris och grädda ytterligare 5–7 minuter eller tills de är ljusgula. Låt dem kallna helt innan du fyller dem.
  3. Vispa med elvisp ihop philadelphiaost, florsocker, citronskal och citronsaft. Spritsa eller lägg med sked blandningen i formarna. Lägg på skivad kiwi, jordgubbar och vindruvor. Värm lite äppelgelé tills den precis smält och pensla den rikligt över frukten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept