Frukttårta med ananas och druvor

30 m
10
Frukttårta
Foto: TV4

Visst går det att baka en riktigt smaskig tårta utan vare sig grädde eller smör. Baka en vacker frukttårta!Tårtan blir vackrast i en form med låg profilerad kant.

26 januari 2009
Visa mer
30 m
10

Du behöver

  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 3 droppar bittermandelessens
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 0,5 tsk bakpulver

Fyllning

  • 3 gelatinblad
  • 3 dl fruktspad+ananasjuice
  • 1 liten burk ananas (220 g)
  • 1 liten burk mandarinklyftor (312 g)
  • 10 blå druvor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Smörj och bröa formen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och droppa i bittermandelessens. Blanda vete-, potatismjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Häll sockerkakssmeten i den smorda formen.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Kakan ska ha släppt från kanten. Ta ut den och låt vila i någon minut. Stjälp upp kakan och låt den svalna.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Häll av fruktsaften från den konserverade frukten. Späd med juice till 3 dl. Koka upp saften. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i det heta spadet. Ställ svalt tills gelatinet blir trögflytande.
  4. Dela druvorna och peta bort kärnorna. Lägg ett vackert mönster av ananasringar, mandarinklyftor och halva druvor på tårtbottnen. Häll på den trögflytande gelén. Låt stelna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept