Fruktsavarin
Foto: TV4
Fruktsavarin
Ingredienser
- 150 g smör, mjukt
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 50 g hasselnötter, malda
- 3 bittermandel, malda
Fyllning:
- 2 kiwis
- 1 förp ananasringar
- cocktailbär
- ca 1,5 dl fruktspad, från burkarna
- ev 2 msk likör
- 3 dl vispgrädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en kransform väl.
- Vispa ägg och socker vitt. Tillsätt smöret i små klickar och rör vidare. Blanda de torra ingredienserna och rör ned. Slå smeten i formen.
- Grädda klart mitt i ugnen ca 40 min. Vänd sen upp kakan så den lossnar.
- Värm fruktspadet och skeda över kakan. Låt den kallna i formen.
- Vänd upp kakan på fat. Vispa grädden och slå i mitten, garnera med frukt och bär.