Fruktsallad på papaya, ananas och tranbär

Fruktsallad på papaya, ananas och tranbär
Foto: TV4

Denna färgglada fruktsallad är inte bara vacker. Den är väldigt nyttig och smakar himmelskt. Tillsätt bären först precis före servering, så att saften inte blandas med det andra. Hittar du inte miniananas går det utmärkt med en vanlig ananas.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 apelsin
  • 225 g tranbär
  • 4 miniananas
  • 2 mogna, fasta papaya
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2,5 dl naturell yoghurt

Gör så här

  1. Skär itu apelsinen och pressa ur all saft. Häll saften och tranbären i en liten kastrull och sjud sakta i 15-20 minuter tills bären har mjuknat.
  2. Skala, kärna ur och skär itu papayafrukterna. Skär av toppen på ananaserna, gröp ut fruktköttet försiktigt utan att skada skalet och skär köttet i bitar. Kasta bort den hårda stocken.
  3. Skär papayan i lika stora bitar som ananasen och blanda noga. När bären har svalnat blandar man dem med ananas och papaya och vänder försiktigt ner yoghurten. Ös blandningen i ananasskalen och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept