Fruktmaräng

Fruktmaräng
Foto: TV4

En stilig och läcker kaka som kan serveras som dessert eller tårta.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g margarin
  • Fyllning:
  • 5-6 päron eller gröna äpplen
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • rivet skal av 1 citron
  • Maräng:
  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 påse mandelflis

Gör så här

  1. Smöra och bröa en låg kakform. Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och tillsätt margarinet. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Slå den i formen och grädda kakan cirka en halvtimma.
  2. Koka under tiden vatten, socker och citronskal till en simmig lag. Skala frukten och skär den i tunna klyftor. Lägg ett lager i botten av kastrullen och koka mjukt i sockerlagen. Ta upp med hålslev och lägg i nästa lager.
  3. Lägg kakan på en plåt. Täck den med kokt frukt och skeda över sockerlagen. Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret och vispa tills smeten är tjock. Bred marängen över frukten, strö på mandeln och grädda kakan färdig cirka 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept