Fruktig kokosmjölkgryta

koket.se
Fruktig kokosmjölkgryta
Foto: Hanna Olvenmark
Hanna Olvenmark
Hanna Olvenmark

Fruktig kokosmjölkgryta

14 ingredienser

ca 25 m

Smakrik gryta med kokosmjölk, jordnötssmör, kikärtor, mango och banan som blir en god måltid till lågt pris och räcker till många.

Se Hanna Olvenmark laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 8 port ris
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • olja, att steka i
  • 2 msk curry
  • 800 ml kokosmjölk
  • 400 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 dl jordnötssmör
  • 10 dl kikärtor, kokade
  • 3 bananer (ekologiska)
  • ca 250 g fryst mango
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med att koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  2. Hacka lök och vitlök fint. Fräs mjuka i en kastrull tillsammans med curryn.
  3. Tillsätt kokosmjölken, de krossade tomaterna och smula ned grönsaksbuljongtärningen. Vispa i jordnötssmöret, så att det blandar sig väl i såsen. Låt puttra i ca 10 minuter.
  4. Tillsätt kikärtorna, den frusna mangon och bananer skivade i slantar (vill du ha frukt vid sidan av så hoppar du såklart över detta). Låt bli varma i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera grytan med det nykokta riset, gärna tillsammans med färsk koriander, soja och eventuellt lite mer frukt om du vill.