Fruktig kokosmjölkgryta

ca 25 m
8
Fruktig kokosmjölkgryta
Foto: Hanna Olvenmark
Från Nyhetsmorgon

Smakrik gryta med kokosmjölk, jordnötssmör, kikärtor, mango och banan som blir en god måltid till lågt pris och räcker till många.

18 januari 2016
Visa mer
ca 25 m
8

Du behöver

  • 8 port ris
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • olja, att steka i
  • 2 msk curry
  • 800 ml kokosmjölk
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 0,5 dl jordnötssmör
  • 10 dl kokade kikärtor
  • 3 bananer, ekologiska
  • ca 250 g frusen mango
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med att koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  2. Hacka lök och vitlök fint. Fräs mjuka i en kastrull tillsammans med curryn.
  3. Tillsätt kokosmjölken, de krossade tomaterna och smula ned grönsaksbuljongtärningen. Vispa i jordnötssmöret, så att det blandar sig väl i såsen. Låt puttra i ca 10 minuter.
  4. Tillsätt kikärtorna, den frusna mangon och bananer skivade i slantar (vill du ha frukt vid sidan av så hoppar du såklart över detta). Låt bli varma i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera grytan med det nykokta riset, gärna tillsammans med färsk koriander, soja och eventuellt lite mer frukt om du vill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept