Fruktfylld yoghurtkrans

Fruktfylld yoghurtkrans
Foto: TV4

En frisk och fruktig efterrätt som passar bra för den som vill ha smalmat och för alla som tycker om en god avslutning på middagen.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk majsenamjöl
  • 4 st äggulor
  • 3 dl strösocker
  • 5 dl mjölk
  • 6 gelatinblad
  • 1 st citron
  • ev 6-8 cl apelsinlikör
  • 6 dl yoghurt, naturell
  • 750 g blandad frukt och bär (t ex jordgubbar och kiwi)

Gör så här

  1. Tag fram en tjockbottnad kastrull och blanda mjöl, majsena, äggulor och 1 3/4 dl strösocker. Vispa blandningen hårt så att den blir pösig.
  2. Rör ned den kalla mjölken och sjud sakta blandningen på svag värme under ständig omrörning tills den tjocknar. Ge den ett eller två uppkok och tag den sedan av värmen.
  3. Lägg gelatinet i blöt i lite kallt vatten 5 min, tag upp och krama ur det och rör ned det i den varma såsen.
  4. Rör om väl och tillsätt den pressade citronen och eventuellt likören. Kyl smeten.
  5. Vispa ihop yoghurten med resten av sockret och rör ned detta i smeten. Vänd också ned bär och frukt i bitar eller skivor.
  6. Pensla en kransform tunt med matolja och och slå i smeten. Ställ formen i frysen en natt och stjälp sedan upp den. Garnera med färska bär och fruktbitar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept