Fruktfylld vildand

Fruktfylld vildand
Foto: TV4

En riktig festmåltid för den som har tillgång till vildand. Kräver nästan nystärkt linneduk och tända kandelabrar! Har du kärnfria druvor behöver du inte dela dem.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 2 urtagna änder
  • salt och svartpeppar
  • 10 enbär, krossade
  • 6 äpplen
  • ca 300 g druvor
  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 tsk arrowrot
  • 1 dl vispgrädde
  • svart vinbärsgelé
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Skölj och torka änderna. Krydda med salt, peppar och enbär. och bryn dem runtom. Skär äpplena i bitar. Fyll fåglarna med ungefär hälften av bitarna och lägg fåglarna i en ugnsform.
  2. Bind om fåglarna vid gumpen med stekgarn, så att fyllningen stannar kvar. Halvera och kärna ur druvorna. Lägg druvorna och resten av äpplena i formen. Slå hälften av buljongen. Stek mitt i ugnen 50-60 minuter.
  3. Ta upp fåglarna, sila skyn och spar frukten till serveringen. Red skyn med arrowrot utrörd i grädde. Smaka av med kryddor och gelé. Skär loss brösten, skiva dem och lägg upp dem med frukten. Slå såsen runtom.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept