Fruktfylld vildand

Fruktfylld vildand
Foto: TV4

En riktig festmåltid för den som har tillgång till vildand. Kräver nästan nystärkt linneduk och tända kandelabrar! Har du kärnfria druvor behöver du inte dela dem.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 urtagna änder
  • salt och svartpeppar
  • 10 enbär, krossade
  • 6 äpplen
  • ca 300 g druvor
  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 tsk arrowrot
  • 1 dl vispgrädde
  • svart vinbärsgelé
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Skölj och torka änderna. Krydda med salt, peppar och enbär. och bryn dem runtom. Skär äpplena i bitar. Fyll fåglarna med ungefär hälften av bitarna och lägg fåglarna i en ugnsform.
  2. Bind om fåglarna vid gumpen med stekgarn, så att fyllningen stannar kvar. Halvera och kärna ur druvorna. Lägg druvorna och resten av äpplena i formen. Slå hälften av buljongen. Stek mitt i ugnen 50-60 minuter.
  3. Ta upp fåglarna, sila skyn och spar frukten till serveringen. Red skyn med arrowrot utrörd i grädde. Smaka av med kryddor och gelé. Skär loss brösten, skiva dem och lägg upp dem med frukten. Slå såsen runtom.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept