Frukt och mandelkaka

Frukt och mandelkaka
Foto: TV4

En mandelbotten som man kan baka ut i den form man föredrar. Den avlånga formen är lätt att skära i bitar. Dekorera med vilka frukter som helst eller med syltade bär.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 500 g färdig mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • 2-3 msk rom (kan uteslutas)
  • Fyllning:
  • 3 färska persikor (eller en liten burk)
  • 2 hg vindruvor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Ta fram en bakplåt. Riv av ett ark folie lika stort som plåten och pensla med smält margarin i formen av en bred längd.
  2. Riv mandelmassan grovt på rivjärn och blanda den sedan med äggvitorna. Smaksätt eventuellt med lite rom.
  3. Bred ut mandelmassan på den smorda delen av arket. Spar lite och spritsa en kant runtom. Vik upp folien mot massan så att den bildar en bakform.
  4. Grädda cirka en halvtimme, eller tills kakan har en fin ljusgul färg och har torkat på ytan. För en stekspade under den färdiga kakan, så att den lossnar från folien och låt den sedan kallna.
  5. Dekorera kakan med klyftor av persikor och halverade, urkärnade druvor.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept