Frukosttaco med salsiccia, äggröra, manchego, rostad lök och salladslök

25 m
4 - 6
Frukosttaco med salsiccia, äggröra, manchego, rostad lök och salladslök
Foto: Linus Hallgren
Från Nyhetsmorgon

En lite italiensk twist på huevos rancheros. Den perfekta bakisrätten och en utmärkt brunch som du kan laga till många, ganska fort och enkelt.

Tips! Se till att köpa en fin rå salsiccia. Smula den och stek i panna med lite olivolja.

22 augusti 2015
Visa mer
25 m
4 - 6

Du behöver

  • 2 salsicciakorvar (ca 200 g)
  • olivolja
  • 2 ägg
  • salt och peppar
  • frityrolja
  • 1 dl mjöl
  • 1 rödlök
  • 50 g manchegoost
  • 1 salladslök

Tillbehör

  • vetetortillas
  • tomatillosalsa

Gör så här

  1. Äggröra
    Värm olivolja i stekpannan. Vispa äggen och häll dem försiktigt i pannan. Rör om då och då, salta och peppra.
  2. Rostad rödlök
    Värm frityroljan i en kastrull och häll upp mjölet i en skål. Strimla rödlöken fint och rulla i mjölet så att det täcker och doppa försiktigt ner den i oljan. Ta ur när den är gyllenbrun och lägg på papper. Salta om du vill, men tänk på att korven är ganska salt.
  3. Servering
    Strimla eller riv manchegoosten och hacka salladslöken. Lägg allt i en nygräddad vetetortilla – börja med ägg, sedan korven, vårlöken och den rostade löken. Toppa till exempel med lite tomatillosalsa.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept