Frukostpaj med svamp, spenat och fetaost

40 m
4
Från Nyhetsmorgon

Perfekt frukost att äta "på vägen" när du har en stressig morgon. Går utmärkt att förbereda innan och förvara i frysen.

21 april 2015
Visa mer
40 m
4

Du behöver

Pajdeg

  • 0,5 dl mixad sötmandel
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 50 g lättkesella
  • 0,5 msk smör
  • salt och peppar

Fyllning

  • 50 g stekt svamp
  • 50 g spenat
  • 50 g lätt fetaost
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 0,25 dl lättmjölk
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda allt till degen och knåda ut till plättar. Klä små pajformar och nagga med gaffel.
  2. Förgrädda ca 10 min på 200 grader.
  3. Fördela spenat, svamp och fetaost i pajerna. Vispa samman ägg, äggvita, mjölk samt salt och peppar.
  4. Fördela äggsmeten så de fyller pajerna och baka av ca 20 min på 220 grader tills det satt sig och är gyllenbruna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept