Frukostomelett med krämig äggula och rucola

Frukostomelett med krämig äggula och rucola
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Frukostomelett med krämig äggula och rucola

7 ingredienser

20 m

Frukost på italienskt vis! Själva omeletten baseras på äggvita som får stelna i en riktigt god olivolja, sedan toppar du omeletten med massor riven parmesan, rå äggula och lite rucola. En drömfrukost som är hur enkel som helst att göra.

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg
  • 1-2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 50 g parmesanost
  • 50 g rucolasallad
  • 2 skivor levainbröd

Gör så här

  1. Knäck äggen och separera gulan från vitan. Hetta upp en stekpanna med olivolja.
  2. Smaksätt äggvitan med salt och peppar och häll äggvitan i stekpannan, stek den på låg värme tills den stelnat.
  3. Fördela de råa äggulorna ovanpå och riv över parmesanost. Låt alltsammans steka 1-2 minuter till på låg värme.
  4. Garnera rätten med rucola och brödet skuret i grova bitar. Ställ fram hela pannan på bordet och ringla över lite olivolja.