Frukostomelett med krämig äggula och rucola

20 m
4
Frukostomelett med krämig äggula och rucola
Foto: TV4

Frukost på italienskt vis! Själva omeletten baseras på äggvita som får stelna i en riktigt god olivolja, sedan toppar du omeletten med massor riven parmesan, rå äggula och lite rucola. En drömfrukost som är hur enkel som helst att göra.

6 februari 2017
20 m
4

Du behöver

  • 4 ägg
  • 1-2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 50 g parmesan
  • 50 g rucola
  • 2 skivor levainbröd

Gör så här

  1. Knäck äggen och separera gulan från vitan. Hetta upp en stekpanna med olivolja.
  2. Smaksätt äggvitan med salt och peppar och häll äggvitan i stekpannan, stek den på låg värme tills den stelnat.
  3. Fördela de råa äggulorna ovanpå och riv över parmesanost. Låt alltsammans steka 1-2 minuter till på låg värme.
  4. Garnera rätten med rucola och brödet skuret i grova bitar. Ställ fram hela pannan på bordet och ringla över lite olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept