Frukostbullar med graham

Frukostbullar med graham
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Frukostbullar med graham

7 ingredienser

Amerikanske pastor Graham predikade inte bara Guds ord, han var även en stor hälsoivrare som bl.a. lät mala sitt vetemjöl med skal och kli kvar, för att få ett nyttigare bröd.

Ingredienser

portioner
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37°
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 dl rågflingor
  • 8 dl grahamsmjöl
  • ca 4 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Rör ut jästen med vattnet, arbeta ihop resten till en smidig deg. Knåda, täck och jäs 30 minuter.
  2. Knåda degen väl. Rulla ut två längder, dela varje i tio bitar. Rulla runda bullar och ställ dem på plåt med bakpapper. Täck med bakduk och jäs 20 minuter.
  3. Värm ugnen till 250°. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Pensla bröden med hett vatten när de kommer ut ugnen och låt dem svalna på galler.