I samarbete med Philadelphia

Frosen cheesecake med färska bär

30 m + tid i kyl
16
Philadelphia 14 Cheesecake med bär
Foto: Philadelphia

En krämig och gräddig vaniljcheescake toppad med färska bär.

24 mars 2017
30 m + tid i kyl
16

Du behöver

  • 50 g smör
  • 150 g digestivekex
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 400 g Philadelphia Classic Naturell
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • färska bär, till garnering

Gör så här

  1. Botten
    Smält smöret i en kastrull. Krossa digestivekexen fint (gärna i matberedare) och blanda de krossade kexen med det smälta smöret. Rör ihop till en jämn blandning. Klä botten på springformen med bakplåtspapper och tryck ut blandningen i formen. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.
  2. Fyllning
    Separera äggulor och vitor och lägg dem i varsin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt.
  3. Blanda Philadelphiaosten med vaniljsockret. Rör samman blandningen med äggulorna och sockret. Gärna med elvisp.
  4. Vispa grädden separat och rör försiktigt ner den i ägg- och ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör försiktigt ner i smeten. Häll ner smeten i formen och ställ den i frysen över natten.
  5. Ta ut cheesecaken och ställ den i rumstemperatur ca. 1 timme innan den ska avnjutas och dekorera med färska bär enligt önskemål.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Philadelphia

Fler goda recept

Fler från Philadelphia

Visa alla recept från Philadelphia