Friterat bröd med tångkaviar, crème fraiche och rödlök

Friterat bröd med tångkaviar, crème fraiche och rödlök
Foto: TV4
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Friterat bröd med tångkaviar, crème fraiche och rödlök

10 ingredienser

Allting man friterar blir gott, och denna veganska förrätt är verkligen magiskt god! Friterat surdegsbröd som serveras med crème fraiche, rödlök, tångkaviar och dill.

Ingredienser

portioner

Friterat bröd

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl kolsyrat vatten, kallt
  • 2 l rapsolja, att fritera i

Till servering

  • 0,5 dl röd tångkaviar
  • 1 dl färsk dill
  • 1 rödlök, finhackad
  • 0,5 dl mjölkfri crème fraiche (t ex Oatly iMat Fraiche)

Gör så här

Friterat bröd

  1. Riv sönder brödskivorna i ojämna bitar.
  2. Vispa ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa sedan ner lite vatten i taget tills du har en slät smet utan klumpar.
  3. Hetta upp oljan till 180 grader i en tjockbottnad kastrull. Doppa brödet i smeten och ploppa sedan ner dem i oljan. Fritera tills de är härligt gyllenbruna.
  4. Lyft upp med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Servering

  1. Lägg upp brödet på assietter. Lägg små högar runt om med tångkaviar, dill, rödlök och crème fraiche.