Friterade skink-ost-grönsaksbullar

Friterade skink-ost-grönsaksbullar
Foto: TV4

Det här är goda små munsbitar som passar perfekt att dippa. Ungarnas favorit på fredagskvällen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g skinkfärs
  • 100 g rökt skinka i skivor
  • 100 g riven ost
  • 0,5 röd paprika
  • 50 g sockerärter
  • 2 ägg
  • salt och malen vitpeppar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl ströbröd
  • olja till fritering

Till servering:

  • kokta grönsaker
  • sweet chilisås

Gör så här

  1. Strimla den rökta skinkan fint och riv osten. Hacka paprikan. Strimla sockerärterna och hacka dem. Blanda ner skinka, ost och grönsaker i färsen med det ena ägget, salt och peppar. Blanda noga.
  2. Forma till små biffar. Panera dem i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Låt torka på skärbräda.
  3. Hetta upp frityroljan till 160°. Fritera biffarna tills ytan är knaprig och hård. Låt biffarna rinna av på hushållspapper och lägg dem på ett varmt serveringsfat. Servera med kokta grönsaker och sweet chilisås.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept