Friterade skink-ost-grönsaksbullar

Friterade skink-ost-grönsaksbullar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Friterade skink-ost-grönsaksbullar

13 ingredienser

Det här är goda små munsbitar som passar perfekt att dippa. Ungarnas favorit på fredagskvällen.

Ingredienser

portioner
  • 400 g skinkfärs
  • 100 g rökt skinka, i skivor
  • 100 g ost, riven
  • 0,5 röd paprika
  • 50 g sockerärtor
  • 2 ägg
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl ströbröd
  • olja, till fritering

Till servering:

  • grönsaker, kokta
  • sweet chilisås

Gör så här

  1. Strimla den rökta skinkan fint och riv osten. Hacka paprikan. Strimla sockerärterna och hacka dem. Blanda ner skinka, ost och grönsaker i färsen med det ena ägget, salt och peppar. Blanda noga.
  2. Forma till små biffar. Panera dem i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Låt torka på skärbräda.
  3. Hetta upp frityroljan till 160°. Fritera biffarna tills ytan är knaprig och hård. Låt biffarna rinna av på hushållspapper och lägg dem på ett varmt serveringsfat. Servera med kokta grönsaker och sweet chilisås.