Det här är en rolig förrätt eller bufférätt. Vill du bli populär bland barnen är det här en perfekt lunchrätt att bjuda på. Uteslut i så fall den röda chilifrukten i grönsaksdippen.
Vispa ihop äggula, vatten, och vinäger. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Vispa hårt hela tiden tills aiolin blir tjock och ljust gul. Skala vitlöksklyftan och pressa ner vitlöken. Du kan även använda mixer eller matberedare.
Krossa cornflakesen i mortel eller i mixer. Blanda dem med bakpulver, salt och peppar. Vispa upp äggen i en skål. Tärna kycklingfiléerna i 2 X 2 cm- bitar. Koka upp lättsaltat vatten och sjud kycklingköttet i 5 minuter. Ta upp och låt svalna.
Vänd kycklingbitarna i maizena, ägg och cornflakesblandning. Hetta upp oljan till fritering och fritera kycklingbitarna gyllene, ca 2 1/2 minut per sida. Låt rinna av på hushållspapper. Skala och tärna gurka, avokado och tomat fint. Skär den spanska pepparn på längden. Kärna ur den och hacka 1 tsk fint. Vänd ner i aiolin och servera genast med kycklingbitarna.