Friterade kycklingnuggets med grönsaksaioli

Friterade kycklingnuggets med grönsaksaioli
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Friterade kycklingnuggets med grönsaksaioli

17 ingredienser

Det här är en rolig förrätt eller bufférätt. Vill du bli populär bland barnen är det här en perfekt lunchrätt att bjuda på. Uteslut i så fall den röda chilifrukten i grönsaksdippen.

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 l cornflakes
  • 2 tsk bakpulver
  • salt
  • vitpeppar
  • 3 ägg
  • 1 dl majsstärkelse
  • olja, till fritering

Grönsaksaioli:

  • 1 äggula
  • 2 msk vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl olja
  • 2 msk gurka, fint tärnad
  • 2 msk avokado, fint tärnad
  • 2 msk tomat, fint tärnad
  • 1 tsk spansk peppar, finhackad

Gör så här

  1. Vispa ihop äggula, vatten, och vinäger. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Vispa hårt hela tiden tills aiolin blir tjock och ljust gul. Skala vitlöksklyftan och pressa ner vitlöken. Du kan även använda mixer eller matberedare.
  2. Krossa cornflakesen i mortel eller i mixer. Blanda dem med bakpulver, salt och peppar. Vispa upp äggen i en skål. Tärna kycklingfiléerna i 2 X 2 cm- bitar. Koka upp lättsaltat vatten och sjud kycklingköttet i 5 minuter. Ta upp och låt svalna.
  3. Vänd kycklingbitarna i maizena, ägg och cornflakesblandning. Hetta upp oljan till fritering och fritera kycklingbitarna gyllene, ca 2 1/2 minut per sida. Låt rinna av på hushållspapper. Skala och tärna gurka, avokado och tomat fint. Skär den spanska pepparn på längden. Kärna ur den och hacka 1 tsk fint. Vänd ner i aiolin och servera genast med kycklingbitarna.