Friterade kycklingnuggets med grönsaksaioli

Friterade kycklingnuggets med grönsaksaioli
Foto: TV4

Det här är en rolig förrätt eller bufférätt. Vill du bli populär bland barnen är det här en perfekt lunchrätt att bjuda på. Uteslut i så fall den röda chilifrukten i grönsaksdippen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 liter cornflakes
  • 2 tsk bakpulver
  • salt och malen vitpeppar
  • 3 ägg
  • 1 dl maizena
  • olja till fritering

Grönsaksaioli:

  • 1 äggula
  • 2 msk vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olja
  • 2 msk fint tärnad gurka
  • 2 msk fint tärnad avokado
  • 2 msk fint tärnad tomat
  • 1 tsk finhackad spansk peppar

Gör så här

  1. Vispa ihop äggula, vatten, och vinäger. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Vispa hårt hela tiden tills aiolin blir tjock och ljust gul. Skala vitlöksklyftan och pressa ner vitlöken. Du kan även använda mixer eller matberedare.
  2. Krossa cornflakesen i mortel eller i mixer. Blanda dem med bakpulver, salt och peppar. Vispa upp äggen i en skål. Tärna kycklingfiléerna i 2 X 2 cm- bitar. Koka upp lättsaltat vatten och sjud kycklingköttet i 5 minuter. Ta upp och låt svalna.
  3. Vänd kycklingbitarna i maizena, ägg och cornflakesblandning. Hetta upp oljan till fritering och fritera kycklingbitarna gyllene, ca 2 1/2 minut per sida. Låt rinna av på hushållspapper. Skala och tärna gurka, avokado och tomat fint. Skär den spanska pepparn på längden. Kärna ur den och hacka 1 tsk fint. Vänd ner i aiolin och servera genast med kycklingbitarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept