Friterade kycklingfiléer med ostfyllning

Friterade kycklingfiléer med ostfyllning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Friterade kycklingfiléer med ostfyllning

10 ingredienser

Det är lite pyssel med den här rätten, men ack så gott det blir! Dina gäster kommer att bli imponerade av din kokkonst, när de skär i den spröda, gyllenfriterade kycklingen och den mjuka osten rinner ut.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 100 g emmentalerost
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg (stort)
  • 1 dl ströbröd
  • olja, att fritera i

Till servering:

  • potatis, kokt
  • grönsaker, kokta

Gör så här

  1. Skär osten i fyra stänger. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Skär en skåra i varje kycklingfilé och fyll med osten. Fäst med en tandpetare.
  2. Panera kycklingfiléerna i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Lägg dem i kyl en stund så att paneringen fäster ordentligt.
  3. Hetta upp frityroljan till 190°. Fritera filéerna gyllengula och låt dem rinna av på hushållspapper före servering.