Friterade kycklingfiléer med ostfyllning

Friterade kycklingfiléer med ostfyllning
Foto: TV4

Det är lite pyssel med den här rätten, men ack så gott det blir! Dina gäster kommer att bli imponerade av din kokkonst, när de skär i den spröda, gyllenfriterade kycklingen och den mjuka osten rinner ut.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 stora kycklingfiléer
  • 100 g emmentaler
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 stort ägg
  • 1 dl ströbröd
  • olja att fritera i

Till servering:

  • kokt potatis och kokta grönsaker

Gör så här

  1. Skär osten i fyra stänger. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Skär en skåra i varje kycklingfilé och fyll med osten. Fäst med en tandpetare.
  2. Panera kycklingfiléerna i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Lägg dem i kyl en stund så att paneringen fäster ordentligt.
  3. Hetta upp frityroljan till 190°. Fritera filéerna gyllengula och låt dem rinna av på hushållspapper före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept