Friterade fishcakes med rotfrukter och persiljesås

Friterade fishcakes med rotfrukter och persiljesås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Friterade fishcakes med rotfrukter och persiljesås

18 ingredienser

Koka fisk till middagen och laga dubbelt upp. Då kan du laga jätteläckra fishcakes dagen därpå. Kokt kall potatis ska också vara med.

Ingredienser

portioner
  • 200 g fisk, kokt
  • 4-5 potatisar, kokta
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 tsk citron, pressad
  • 1 ägg
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 dl ströbröd
  • olja, till fritering

Grönsaker:

  • 1 palsternacka
  • 1 morot
  • 50 g stjälkselleri

Persiljesås:

  • 1 kruka färsk persilja
  • 4 msk smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl grönsaksbuljong

Gör så här

  1. Dela fisken i små bitar. Mosa potatisen. Hacka persiljan. Blanda fisk och potatis med persilja, pressad citron och ägg. Krydda med salt, peppar och kajenn. Blanda samman allt väl. Forma 6 biffar. Vänd dem försiktigt i ägg, sedan i ströbröd. Fritera dem i olja i en stekpanna, ca 1 minut per sida.
  2. Skala och skär morot, selleri och palsternacka i runda bitar. Koka dem och spola med kallt vatten.
  3. Nyp stjälkarna av persiljan. Mixa persilja, smör, vitlök och 1 dl av buljongen. Koka upp resterande buljong och vispa ner i såsen precis innan servering.