Friterad rödtunga med bläckfiskringar och sweet chili-sås

Friterad rödtunga med bläckfiskringar och sweet chili-sås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Friterad rödtunga med bläckfiskringar och sweet chili-sås

13 ingredienser

Servera en förrätt med asiatisk inspiration.

Ingredienser

portioner
  • 300 g rödtungafilé
  • 200 g calamares
  • 2 msk citron, pressad
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 2 msk persilja, hackad

Frityrsmet:

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk majsstärkelse
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,5 krm bikarbonat

Till servering:

  • sweet chilisås
  • citron, klyftor
  • färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Sikta ner vetemjöl tillsammans med majsstärkelse, salt och peppar i en medelstor bunke. Rör ner vattnet tills det bildas en jämn smet. Täck över skålen med plastfolie och ställ den åt sidan i 1 timme.
  2. Skär fiskfiléerna på snedden till 10 cm stora bitar. Marinera med citronsaft, peppar och finhackad persilja. Strö bikarbonat i smeten just innan den ska användas och blanda väl. Strö lite salt och mjöl över fisken och doppa den i smeten. Hetta upp oljan till 165°. Fritera fisken tills den blir knaprig och lägg den att rinna av på hushållspapper. Gör samma sak med bläckfiskringarna.
  3. Skär citronen i klyftor. Servera den nyfriterade fisken och bläckfiskringarna med citron och persilja. Servera såsen i separat skål.