Friterad mandelkyckling med korianderris

Friterad mandelkyckling med korianderris
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Friterad mandelkyckling med korianderris

13 ingredienser

Kyckling och mandel är två smaker som passar bra ihop. Här har vi friterat kycklingfilé som serveras med ett ris som kryddats med färsk koriander.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 äggulor
  • 2 dl mandelspån
  • salt
  • vitpeppar
  • olja, att fritera i

Korianderris:

  • 4 port ris, kokt
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 kruka färsk koriander

Till servering:

  • kokta morotsstavar
  • färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Lägg i några kycklingbitar åt gången. Skaka påsen så att bitarna täcks med mjölblandningen. Doppa varje kycklingbit i de uppvispade äggulorna och därefter i flagad mandel.
  2. Du behöver inte äga en fritös för att fritera, det går bra i en panna med rejäla kanter. Slå ca 3 cm olja i pannan och hetta upp försiktigt. Lägg i kycklingbitarna när oljan är het, sänk värmen och låt bitarna långsamt bli bruna. Vänd dem en gång. Beroende på storlek behöver bitarna friteras sammanlagt 5-8 minuter. Låt dem vila på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Krydda med salt och peppar. Hacka den färska koriandern och rör ner i riset före servering. Servera kycklingen och riset med kokta morotsstavar och dekorera med bladpersilja.