Friterad kyckling på bädd av friterad persilja

Friterad kyckling på bädd av friterad persilja
Foto: TV4

Det går allra lättast att laga den här kycklingen i en fritös. Det går även att fritera i ett ca 4 cm tjockt lager olja i stekpanna eller kastrull. Den dubbla paneringen ger kycklingen dess frasiga skal. Kokt ris smakar gott till.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 2 kg kycklingdelar
  • 3 dl kaffegrädde
  • 4,5 dl majsmjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 2 knippor persilja
  • frityrolja

Gör så här

  1. Skölj kycklingbitarna och torka dem torra med hushållspapper. Lägg dem i en form och häll över grädden. Ställ det i kyl i 20 minuter. Blanda mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Lägg i några kycklingbitar åt gången. Skaka påsen så att bitarna täcks med mjölblandningen. Doppa varje kycklingbit i grädden från formen och därefter i mjölet igen.
  2. Hetta upp frityroljan till 160°. Fritera kycklingbitarna med skinnsidan nedåt när oljan är het och låt bitarna långsamt bli bruna. Vänd dem en gång. Fritera tills ytan är knaprig och hård. Låt bitarna rinna av på hushållspapper och lägg dem på ett varmt serveringsfat.
  3. Låt oljan bli varm igen. Skär loss stjälkarna från persiljan och fritera bladen hastigt. Servera till den friterade kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept