Friterad kyckling

Friterad kyckling
Foto: TV4

Varje södernbo i USA har sitt eget recept på friterad kyckling. Den här frasiga varianten serveras lika ofta i hemmen som på picknick eller finare fester. Klassiska tillbehör är flådda tomater, knaperstekta baconskivor och små majsomeletter.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 2 kg kycklingdelar
  • 2,33 dl kaffegrädde
  • 4,75 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • majsolja till fritering

Gör så här

  1. Skölj kycklingbitarna och torka dem torra med hushållspapper. Lägg dem i en form och häll över grädden och ställ dem i kylen i 20 minuter.
  2. Blanda mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Lägg i några kycklingbitar åt gången och skaka påsen så att bitarna täcks med mjölblandningen. Doppa varje kycklingbit i grädden från formen och därefter i mjölet igen, den dubbla paneringen ger kycklingen dess frasiga skal.
  3. Häll så mycket olja i två stekpannor eller kastruller att det blir 4 cm djupt. Hetta upp dem försiktigt. Lägg i kycklingbitarna med skinnsidan nedåt när oljan är het. Sänk värmen och låt bitarna långsamt bli bruna. Vänd dem en gång och fortsätt kokningen i ca 30 minuter eller tills ytan är knaprig och hård. Låt bitarna rinna av på hushållspapper och lägg dem på ett varmt serveringsfat.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept