Friterad kryddmarinerad fisk

Vill du pröva något spännande? Den här metoden att marinera först med vattenläggning och sedan med torra kryddor är vanlig i Indien. Du kan göra det här med all slags fast fisk. Det gör fisken saftig och god innanför kryddhöljet. Gurka, grönsallad, pommes frites och kall sås är gott till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600-800 g fast fiskfilé
  • 1 msk vitlökspulver 1 tsk salt vatten

Kryddmarinad:

  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk garam masala
  • 2 msk röd chilipeppar
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk majsmjöl
  • matolja till fritering

Gör så här

  1. Lägg fisken i en skål, strö över vitlökspulver och salt och häll på vatten så att det nätt och jämnt täcker. Låt stå i kylskåp 1 1/2 timme. Blanda vitlökspulver, garam masala, chilipeppar, koriander och majsmjöl till den torra marinaden och lägg på en tallrik. Vänd de avrunna filéerna i blandningen så att de blir täckta på båda sidor. Lägg dem på ett fat och låt dem vila i kylskåp 1 1/2 timme.
  2. Värm tillräckligt mycket olja för att kunna fritera fiskfiléerna i en fritös eller kastrull med höga kanter, ha ett lock till hands om oljan stänker eller fattar eld. Oljan är tillräckligt varm när det sisslar om man lägger i en brödbit.
  3. Fritera filéerna gyllenbruna, en i taget, i 5–6 minuter. Ta försiktigt upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept