Friterad fisk och bläckfiskringar

Friterad fisk och bläckfiskringar
Foto: TV4

Något lite salt från havet, krispigt och serverat med en len sås. Gott till förrätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g fast, vit fiskfilé
  • 200 g bläckfiskringar
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 0,5 krm malen vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja

Frityrsmet:

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk majsstärkelse
  • salt och malen vitpeppar
  • 0,5 krm bikarbonat

Till servering:

  • Rhode Island sås
  • machesallad

Gör så här

  1. Sikta ner vetemjöl tillsammans med majsstärkelse, salt och peppar i en medelstor bunke. Rör ner vattnet tills det bildas en jämn smet. Täck över skålen med plastfolie och ställ den åt sidan i 1 timme.
  2. Skär fiskfiléerna på snedden till 10 cm stora bitar. Marinera med citronsaft, peppar och finhackad persilja. Strö bikarbonat i smeten just innan den ska användas och blanda väl. Strö lite salt och mjöl över fisken och doppa den i smeten. Hetta upp oljan till 165°. Fritera fisken tills den blir knaprig och låt den rinna av på hushållspapper. Gör samma sak med bläckfiskringarna.
  3. Servera den nyfriterade fisken och bläckfiskringarna med machesallad och eventuellt en kall sås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept