Friterad fisk

Friterad fisk
Foto: TV4

Till friterad fisk passar kolja, torsk eller gös bra. Fisken behåller sin saftighet innanför det spröda höljet.

30 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g fiskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • salt och vitpeppar, malen
  • olja till fritering

Gör så här

  1. Vispa äggen i en djup tallrik. Lägg mjöl och ströbröd i varsin djup tallrik. Blanda ner salt och peppar i ströbrödet. Häll olja i en vid panna. Det ska vara ca 1 cm olja i pannan. Värm upp den till 180°.
  2. Vänd fisken i mjöl, doppa den i ägg och slutligen i ströbrödet. Lägg ner fisken i oljan och fritera den gyllenbrun, ca 2 minuter på varje sida.
  3. Lägg upp den färdigstekta fisken på papper så överflödig olja kan rinna av.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept