Friterad camembert med hallon och lavendelhonung

20 m
2
Friterad camembert med hallon och lavendelhonung
Foto: TV4

Pankopanerad och friterad camembert som serveras med honung, färska hallon och citronverbena. Försvinnande gott!

9 september 2015
20 m
2

Du behöver

  • 300 g camembert
  • 2 ägg
  • 3 dl grovt ströbröd eller panko
  • 1 l neutral frityrolja
  • salt och peppar
  • 125 g hallon
  • lavendelhonung
  • citronverbena eller mynta, till garnering

Gör så här

  1. Dela osten till två stora runda skivor.
  2. Knäck äggen i en skål och vispa lätt med en gaffel. Smula grovt ströbröd lätt med händerna och lägg i en annan skål.
  3. Värm upp oljan till 160 grader.
  4. Vänd osten först i äggvispet och sedan ströbrödet, upprepa en gång till.
  5. Fritera ostarna gyllenbruna och låt rinna av på lite hushållspapper.
  6. Lägg upp osten tillsammans med bären, ringla över honungen och garnera med citronverbena eller mynta - voila!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept