Friterad aubergine med tomat och mozzarella

Friterad aubergine med tomat och mozzarella

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

50 m

Dom här friterade aubergineskivorna är perfekta som mingelmat eller fingerfood. Dessutom är dom lika goda kalla som varma!

Ingredienser

portioner st
  • 1 aubergine
  • salt
  • 5 msk majsstärkelse
  • 2 ägg
  • 3 dl pankoströbröd
  • frityrolja
  • 6 körsbärstomat, halverade
  • 12 cocktailmozzarella, alt. bitar av mozzarella
  • 12 färska basilikablad

Gör så här

  1. Skär auberginen i 1 centimeter tjocka skivor, salta. Fördela maizena jämnt över skivorna.
  2. Vispa äggen och häll över aubergineskivorna. Låt dra i 30 minuter.
  3. Panera varje skiva i ströbröd, runt om. Fritera skivorna i 180 grader varm frityrolja tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. På varje aubergineskiva lägger du tomat, mozzarella, basilikablad.