Friterad aubergine med tomat och mozzarella

50 m
12 st
50 m
12 st

Du behöver

  • 1 aubergine
  • salt
  • 5 msk maizena
  • 2 ägg
  • 3 dl pankoströbröd (japanskt ströbröd)
  • frityrolja
  • 6 cocktailtomater, halverade
  • 12 cocktailmozzarella, alt. bitar av mozzarella
  • 12 basilikablad

Gör så här

  1. Skär auberginen i 1 centimeter tjocka skivor, salta. Fördela maizena jämnt över skivorna.
  2. Vispa äggen och häll över aubergineskivorna. Låt dra i 30 minuter.
  3. Panera varje skiva i ströbröd, runt om. Fritera skivorna i 180 grader varm frityrolja tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. På varje aubergineskiva lägger du tomat, mozzarella, basilikablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept