Frikadellsoppa med spenat

Frikadellsoppa med spenat
Foto: TV4

Grunden till den här soppan har hämtat inspiration i det grekiska köket, men i originalreceptet ingår inte spenat. Soppan smaksätts med citron och reds av med ägg.

22 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g djupfryst bladspenat
  • 1,25 liter hönsbuljong
  • 1 citron
  • 3 ägg

Till fikadellerna:

  • 250 g nötfärs
  • 150 g kokt, kall potatis
  • 1 ägg
  • 1 knippa dill
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Frikadeller: Hacka dillen och mosa potatisen. Blanda färs, potatis, ägg och dill och krydda med salt och lite nymalen peppar. Forma smeten till små bullar. Lägg frikadellerna i omgångar i den kokande buljongen, ta inte för många åt gången, och låt dem sjuda 5–6 minuter. Ta sedan upp dem med hålslev och håll dem varma.
  2. Koka spenaten enligt anvisningen på paketet och låt den rinna av. Pressa citronen och vispa ihop citronsaft och ägg. Koka upp buljongen.
  3. Vispa ner 1 1/2 dl av buljongen i äggvispet och slå sedan blandningen över buljongen i grytan. Låt sjuda på svag värme i 5 minuter under vispning, soppan får inte koka, då stelnar ägget. Blanda i spenaten och lägg i frikadellerna. Servera soppan genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept