Lök- och äppelfräs tillsammans med curry och mango chutney ger en härlig sås med lite orientalisk känsla. Servera med kokt ris och kokos och russin i separata skålar.
Frikadeller: Blanda färsen med ägg, salladskrydda, salt och nymalen peppar och forma färsen till små bollar. Koka upp lite lättsaltat vatten eller buljong, lägg i löken och lagerbladet. Koka frikadellerna ca 5 minuter. Sila av buljongen.
Currysås: Kärna ur äpplet, låt skalet vara kvar. Grovhacka äpplet och löken. Smält smöret i en kastrull och fräs äppel- och lökhacket tills det blir mjukt. Tillsätt curryn under omrörning och fräs hacket. Dofta över mjölet, rör om och spä med silad buljong från frikadellerna. Häll i grädden och krydda med salt och nymalen peppar. Koka i 15-20 minuter. Blanda i lite mango chutney och smaka av.
Grovriv äpple till garnering, häll upp kokos och russin i små skålar och skeda currysåsen över frikadellerna.