Fried rice

Fried rice
Foto: TV4

Grundstommen till fried rice är kokt, kallt ris. Har du rester av kyckling eller kött kan du använda dem också. Lägg till lite räkor och du har en komplett måltid. Observera att receptet är för två personer, men det är bara att dubblera om ni är fler.

24 april 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 2 dl kokt, kallt ris
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk sambal oelek
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 ägg
  • 2 msk olivolja
  • 200 g kyckling eller skinka
  • 100 g skalade räkor
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skala och hacka löken grovt, finhacka vitlöken, skär köttet smått och skala räkorna. Vispa upp ägget och blanda det med soja och sambal oelek.
  2. Värm oljan i en tjockbottnad gryta, stekpanna eller wok. Lägg i lök och vitlök och fräs någon minut, den ska inte bli genomstekt.
  3. Blanda i köttet och räkorna och tillsätt sedan riset. Blanda om väl och låt allt fräsa någon minut så att riset blir varmt. Rör sedan ner äggblandningen och fortsätt röra tills ägget har stelnat i strimlor. Servera med citronklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept