Fridas sega dumlesnitt

30 m
Fridas sega dumlesnitt
Foto: Frida Skattberg
Från Nyhetsmorgon

Fantastiskt goda småkakor med dumle. Försök att bara äta en...

Tips! Dumlesnittarna går utmärkt att frysa in.

13 september 2015
Visa mer
30 m

Du behöver

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 1,5 msk ljus sirap
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • dumle

Gör så här

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Nyp ihop alla ingredienser utom dumlen till en smidig deg.
  3. Rulla ut degen till fingertjocka längder.
  4. Dela dumlekolorna på mitten och tryck sedan ner dem på längden i kakdegen. Kakdegen kommer att flyta ut ganska mycket i ugnen, så lägg dem inte för tätt på plåten.
  5. Gräddas i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  6. Låt kakorna svalna en aning innan du skär dem i snitt. Förvaras i en burk med lock. Går även utmärkt att frysa in.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept