Nori maki

Nori maki Frida Ronge
Foto: TV4
Frida Ronge
Frida Ronge

Nori maki

10 ingredienser

20 m

Hoi sin-glaserat fläsklägg med salladslök, gurka, morot och rostade sesamfrön.

Ingredienser

portioner bitar
  • ca 200 g fläsklägg, rimmat
  • 4 msk hoisinsås
  • 1 morot
  • 2 blad nori
  • 3 dl sushiris, kokt
  • 4 salladslökar
  • 2 bitar gurka
  • 4 msk sesamfrön, rostade
  • 2 msk inlagd ingefära (gari)
  • 0,5 dl japansk soja

Gör så här

  1. Koka fläsklägget så att det är helt genomkokt, låt svalna. Plocka isär köttet och blanda med hoisinsås.
  2. Skär moroten i tunna julienne.
  3. Lägg noriarket lodrätt med linjerna i sushi mattan.
  4. Tryck försiktigt ut riset på två tredjedelar av noriarket, ca 1 cm tjockt.
  5. Lägg på ingredienserna och rulla ihop noriarket med hjälp av mattan.
  6. Skär varje maki i 10-12 bitar. Servera gärna med inlagd ingefära (gari) och soja.