Nässelsoppa med pocherat ägg

Från Nyhetsmorgon

En god vår- och sommarsoppa med primörer.

Alternativ till pocherat ägg är helt, löskokt ägg.

27 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 l späda nässlor
  • 1 l hönsbuljong
  • 0,5 l vispgrädde
  • 2 st schalottenlökar (skalade och finhackade)
  • 1 tsk mald anis
  • 2 tsk mald fänkål
  • salt och peppar

Pocherade ägg

  • 4 st ägg
  • 1,5 l vatten
  • 1 msk ättika
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj och rensa nässlorna väl. Fräs finhackad schalottenlök tillsammans med anis och fänkål slå sedan på hönsbuljongen och grädden och låt koka cirka 10 minuter. Tillsätt nässlorna och mixa allt till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar. Servera med ljumna pocherade ägg.
  2. Koka upp vatten, salt och ättika i en kastrull sänk värmen till hälften och tillsätt äggen försiktigt i vattnet och låt sjuda i ca 3 minuter. Lyft försiktigt upp äggen och sänk ner i en bunke med isvatten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept