Variation av lamm med dillsås och primörer

Från Nyhetsmorgon

Stek eller koka olika delar av lammet, beroende på vad du har tillgång till.

27 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

Dillsås

  • 3 dl lammbuljong
  • 200 g plockad dill (till buljong och dekoration)
  • 4 msk smör
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk ättika
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Koka upp buljongen och tillsätt dill (spara lite till dekoration), socker och ättika. Mixa allt till en slät grön sås. Avsluta med smöret och smaka av med salt och peppar. Sila såsen och servera till lammet.
  2. Till servering: Grönsaker efter säsong. Till exempel sparris, morot och rödlök, toppmurklor och/eller färskpotatis
  3. Skala, rensa och skölj alla grönsaker, svamp och potatis väl. Koka grönsakerna i saltat vatten. Tänk på att alla grönsaker har olika koktider!
  4. Servera grönsakerna till lammet med dillsås och garnera gärna med mycket nyplockad dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept