Matig Omelett

Matig Omelett
Foto: Arne Adler
Från Isodieten

Snabb och enkel måltid som oftast kan slängas ihop av basförrådet i kylen. Genom att ta extra äggvitor får man upp proteininnehållet och lagom mycket fett. Bönorna och grönsakerna får här stå för kolhydraterna.

8 januari 2010
Visa mer
2

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 st äggvitor
  • 1 st gul lök
  • 0,5 st zucchini
  • 1 st röd paprika
  • 150 g champinjoner
  • 1 tsk olja
  • 2 st tomater
  • 40 g hårdost, 10 %
  • 2 dl kokta eller konserverade kidneybönor (1 dl= 70g) Ruccolasallad
  • ruccolasallad

Gör så här

  1. Vispa upp äggen lätt.
  2. Hacka lök, zucchini och paprika. Skär svampen i skivor.
  3. Fräs lök, zucchini och champinjoner i oljan på medelvärme. Tillsätt hackad paprika och tomat i bitar mot slutet.
  4. Häll på äggen. Låt stå tills omeletten stannat.
  5. Riv osten och fördela den ovanpå. Häll över bönorna och avsluta med att lägga på rucolan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept