Stuvad Ris de Veau med rosenkål

35 min
4
Stuvad Ris de Veau med rosenkål
Foto: TV4

Stuvad Ris de Veau med rosenkål från New York, en moderniserad klassisker.

Dryckestips
Pinot gris, art.nr 2190.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

6 oktober 2010
Visa mer
35 min
4

Du behöver

Kalvbräss

  • 500-600 g kalvbräss
  • 1 st morot, grovdelad
  • 1 st gul lök, grovdelad
  • 1 kvist timjan
  • 1 kvist rosmarin
  • 0,5 msk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt, ca
  • 1 krm svartpeppar, ca
  • 2,5 dl grädde
  • 1 kruka gräslök, finhackad

Brysselkål

  • 250 g brysselkål
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk smör
  • 0,5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g bacon, grovhackad
  • 1 msk balsamicovinäger

Gör så här

  1. Kalvbräss
    Koka kalvbrässen 5-10 min med morot, lök, timjan och rosmarin i saltat vatten.
  2. Rensa brässen från hinnor och dylikt.
  3. Knaperstek på hög värme i någon minut i smör, olja, salt och peppar.
  4. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Reducera grädden till hälften i stekpannan.
  6. Tillsätt kalvbräss.
  7. Smaka av med salt och peppar och avsluta med finhackad gräslök innan servering.
  8. Brysselkål
    Knaperstek bacon i några minuter.
  9. Låt rinna av på hushållspapper.
  10. Rensa brysselkålen och skala av blad för blad.
  11. Stek kålbladen på hög värme med olja och smör.
  12. Smaka av med salt och peppar.
  13. Låt baconen eftersteka sig varm tillsammans med brysselkålen.
  14. Tillsätt balsamicovinägern i het panna och ta av från värmen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept