Lättbakad sik i gurkbuljong med libbsticka, persilja, hasselnötsdamm

4

Du behöver

  • 500 g skinnfri, benfri sikfilé
  • salt och socker

Gurkbuljong med libbsticka och persilja:

  • 0,5 st gurka
  • 2 dl hönsbuljong
  • salt
  • socker
  • 1 msk vinäger
  • libbsticka
  • persilja, plockad
  • 100 g spenat

Hasselnötsdamm:

  • hasselnötsolja
  • malto
  • salt
  • rivna rostade hasselnötter

Gör så här

  1. Sik: Rimma fisken genom att lägga den i saltlag över natten. Dela fisken längs med och vänd skinnsidan inåt. Rulla in fisken i plast till oval form med hjälp av lim. Baka i ugnen på 50 grader till 36 grader. Kyl ned fisken. Skiva fisken i bitar 10 mm.
  2. Gurkbuljong med libbsticka och persilja: Skala och skiva gurkan. Koka upp buljongen och mixa med gurkan. Sila av buljongen och smaka av. Mixa med persilja, spenat och libbsticka.
  3. Hasselnötsdamm: Vispa samman hasselnötsolja, malto och salt. Tillsätt nötterna och smaka av.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept