Rådjurskorv med morötter och bönor samt comfierad Karl-Johansvamp och vinäger

Du behöver

Rådjurskorv

  • 660 g grov rådjursfärs två delar
  • 33 g fin rådjursfärs
  • 170 g späck
  • 200 g fläskkarré
  • 1 dl buljong
  • 50 g rosmarin
  • 20 g timjan
  • 5 st klyftor vitlök
  • 20 g /kg nitritsalt
  • sv. peppar + salt
  • 2 dl krossad is

Morötter

  • 5 st gula och orange knippmorötter
  • vatten
  • smör
  • salt
  • socker

Comfierad Karl-Johansvamp

  • 800 g karl-johansvamp, små
  • smör
  • salt
  • timjan
  • vitlök

Gör så här

  1. Rådjurskorv: Rimma köttet genom att lägga det i saltlag dagen innan. Mal och blanda färsen, smaka upp och låt sätta sig i kyl. Stoppa korven. Baka/blanchera på 70 grader i korvlag i ugn. Kyl ner.
  2. Morötter: Koka morötterna i saltat vatten. Dra av skalet. Värm med smör, salt och socker.
  3. Comfierar Karl-Johansvamp: Lägg smör i en djup form, tillsätt resterande ingredienser. Baka i ugn på 150 grader i 1 tim. Ta upp ingredienserna ur smöret. Stek svampen gyllene.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept