Älgfärsbiffar

1h
4
Älgfärsbiffar
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Rejäla och smakrika biffar som är utmärkta till en ruggig höstkväll eller i en buffé.

18 mars 2011
Visa mer
1h
4

Du behöver

  • 200 g älgfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 st rödlök
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 2 msk stark senap
  • smör till stekning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk rårörda lingon
  • 1 st palsternacka
  • 1 st morot
  • 0,25 st selleri
  • 3 st potatisar
  • 2 msk olja
  • 4 hela saltgurkor
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Börja med tillbehören: Skala rotfrukterna och potatisen. Skär allt i stavar och lägg det i en långpanna. Salta och peppra. Ringla på oljan och stek i ugn i cirka 25 minuter.
  3. Blanda ströbrödet och mjölken i en bunke. Låt det svälla i cirka 5 minuter.
  4. Hacka rödlöken och blanda den med ägget, senapen, salt, peppar och timjan. Vänd i färserna och tillsätt sedan ströbrödsblandningen. Arbeta ihop allt till en slät färs med en träslev. Låt stå i någon minut för att färsen ska stabilisera sig.
  5. Forma färsen till biffar. Bryn biffarna i smör 3-5 minuter på varje sida. Ta upp biffarna ur pannan och slå bort överblivet fett.
  6. Häll grädden och vattnet i pannan och smula i buljongtärningen. Koka upp och tillsätt de rårörda lingonen. Smaka av med salt och vitpeppar och servera med saltgurkan.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept