Vegetarisk pasta med tomat och färskost

Från Nyhetsmorgon

Snabbt och enkelt för vegetarianen i farten.

16 januari 2009
4

Du behöver

  • 500 g pasta
  • 5 st soltorkade tomater
  • 125 g kesella
  • 1 tsk tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar
  • socker
  • 0,5 st paprika
  • 0,25 st zucchini
  • 0,5 st aubergine
  • 3 st schalottenlökar
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 kvistar rosmarin

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  2. Strimla tomaterna. Blanda tomater, kesella och tomatpuré. Smaka av med salt, peppar och socker.
  3. Skär paprika, zucchini och aubergine i stavar. Skala och klyfta schalottenlöken.
  4. Skala och skiva vitlöken tunt.
  5. Fräs aubergine och lök i olivoljan tills det får lite färg. Tillsätt paprika, zucchini och vitlök mot slutet. Smaksätt med rosmarin, salt och peppar.
  6. Blanda pasta och grönsaker och servera med tomatfärskosten.
  7. Tomatfärskosten håller sig i kylen några dagar och passar bra till exempel en baguette.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept