Gnocchi med tomat, basilika och citron

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 4 st rasp muskotnöt
  • 1,5 tsk salt
  • vitpeppar
  • smör
  • olivolja
  • 3 st tomater
  • 2 knippe rucolasallad
  • 1 knippe basilika
  • rivet skal av 1 citron

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen. Pressa potatisen och rör ner mjöl och ägg. Smaksätt med muskotnöt, salt och lite vitpeppar.
  2. Blanda massan väl.
  3. Ta upp små klickar av degen i handen och forma små "kuddar" ca tre cm långa, med hjälp av en gaffel. Lägg ner dem i lättsaltat kokande vatten och koka ca 5 min. Tag upp och lägg dem på hushållspapper så att de blir torra.
  4. Stek gnocchin i olivolja och smör på låg temperatur tills de får lite färg.
  5. Ta bort kärnhuset och skär tomaterna i grova tärningar.
  6. Vänd ner tomater, rucolasallad, basilikablad och citronskal i gnocchin. Låt allt bli varmt.
  7. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  8. Rippla över lite olivolja vid serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept