Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kyckling med vitlöksrostad baguette

4

Du behöver

  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl vitt vin
  • 10 st små karljohansvampar, alt champinjoner
  • 1 knippe färsk lök
  • 0,5 st fänkål
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 1 msk grov dijonsenap
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar

Vitlöksrostad baguette:

  • 0,5 st vitlök
  • 1 st baguette

Gör så här

  1. Stycka kycklingen. Bryn kycklingbitarna i smör och olivolja så att de får en gyllenbrun färg. Salta och peppra. Lägg över dem i en gryta. Tillsätt vinet. Lägg på ett lock och låt det bräsera i 20 min.
  2. Skär svamp, lök och fänkål grovt. Repa bladen från rosmarinkvistarna. Fräs svamp, lök, fänkål och rosmarin i lite olivolja. Salta och peppra.
  3. Lägg över svampröran i kycklinggrytan. Tillsätt senap och grädde och låt det koka vidare i ca 5 min.
  4. Sätt ugnen på grill 275 grader. Dela vitlöken. Gnid in baguetten med vitlöken.
  5. Värm baguetten i ugnen ett par min strax före serveringen. Servera baguetten vid sidan om.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept