Örtbräserad kyckling

4

Du behöver

  • 0,5 dl olivolja
  • 5 dl vitt vin
  • 2 dl tomatjuice
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 4 st färska salviablad
  • 1 st lagerblad
  • 8 st potatisar
  • 1 knippe färsk lök
  • 1 st bifftomat
  • 3 skivor lufttorkad skinka
  • 1 st citron, saften
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i 10 bitar.
  2. Fräs bitarna i olivolja. Salta och peppra. Lägg över bitarna i en gryta.
  3. Tillsätt vin och tomatjuice. Repa rosmarinbladen från kvistarna. Lägg ner örter och lagerblad i grytan. Lägg på ett lock och bräsera i 15 min.
  4. Skala och klyfta potatisen. Skär löken i klyftor.
  5. Lägg ner potatis och lök i grytan och bräsera i ytterliggare 10 min.
  6. Tärna tomaten grovt och strimla skinkan.
  7. Drag grytan från plattan och vänd ner tomat och skinka. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.
  8. Servera allt i ett, i en djup tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept