Kycklingrullader med savoykål

Kycklingrullader med savoykål
Foto: Tobias Rudberg
4

Du behöver

  • 8 st benfria kycklinglårfiléer
  • 2 msk svensk senap
  • 1 pkt strimlad eller tärnad bacon, 140 g
  • salt och vitpeppar
  • smör
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • timjankvistar
  • 1 st svenskt äpple
  • 0,5 huvud savoykål

Till servering:

  • kokt potatis

Gör så här

  1. Lägg ut lårfiléerna på en skärbräda och bred på senap.
  2. Fördela baconet över lårfiléerna, salta och peppra.
  3. Rulla ihop kycklingrulladerna och fäst med en tandpetare.
  4. Bryn rulladerna gyllenbruna i en stekpanna i smör ca 4 min.
  5. Lägg över rulladerna i en kastrull och slå på vattnet.
  6. Lägg i buljongtärningen och timjankvistarna, lägg på locket och låt brässera i cirka 12 min.
  7. Skär äpplet i klyftor och savoykålen i grova strimlor.
  8. Tillsätt äpplet och savoykålen i grytan och rör runt försiktigt.
  9. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt sjuda vidare under lock i 5 min.
  10. Serveras med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept