Halstrad kalkonschnitzel med avokado och potatissallad

4

Du behöver

  • 4 st kalkonschnitzlar à 150 g
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Avokado- och potatissallad:

  • 2 st salladslökar
  • 12 st kokta potatisar
  • 1 knippe rädisor
  • 1 knippe färsk körvel
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 st avokado
  • 1 dl små svarta oliver

Gör så här

  1. Vänd kalkonschnitzlarna i olivolja och lägg dem åt sidan.
  2. Lägg ner salladslöken i kokande vatten 1-2 min. Kyl i iskallt vatten.
  3. Skär potatis och rädisor i klyftor och salladslöken i bitar. Lägg allt i en bunke.
  4. Grovhacka körveln och lägg ner den i bunken.
  5. Blanda vinäger, olivolja, lite salt och peppar till en vinägrett. Häll den över potatissalladen och blanda försiktigt.
  6. Gröp ur avokadon med en sked och vänd försiktigt ner den och oliverna.
  7. Halstra kalkonen på hög värme 2 min per sida, salta och peppra.
  8. Servera med grovt bordssalt, olivolja och salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept